Preturi

Abonamentul lunar cuprinde instanta dumneavoastra de helpdesk in mediu SAAS precum si suport tehnic 24/7 pentru problemele aparute. Intotdeauna primiti ultima versiune, nu exista costuri ascunse sau de alta natura :

Versiune gratuita

Abonament

Enterprise

Echipa tehnica

1 25$/tehnician/luna Nelimitat (Cereti detalii)

Numar de tichete

100 tichete Nelimitat Nelimitat

Suport tehnic 24/7

Neinclus Inclus Inclus

250MB per tehnician

Inclus Inclus Inclus

Sesiune de training

Neinclus Inclus Inclus

Tichete din Email

Inclus (5 conturi) Inclus (5 conturi) Neinclus

Varianta SAAS

Da Da Da

Service Level Agreement

Nu Nu Da

Dezvoltare functionalitati suplimentare

Nu Nu Da (Cereti detalii)
Inregistrare versiune gratuita Inregistrare Sunati

25 USD tehnician*/ luna

Capacitatea de stocare acoperite de taxa lunara este de 250 MB pentru fiecare nou tehnician al, cu excepția primului tehnician pentru care este acoperit cu o capacitate de 1GB.

Cum pot cumpara?

Procesul de cumpărare este următorul:

  1. Alegeți una dintre opțiunile de abonament, fie versiunea gratuit sau abonament lunar plătit, și faceți clic pe butonul corespunzător.
  2. Completați campurile de înscriere și faceți clic pe butonul „Inregistreaza-te acum” – veți avea nevoie de o adresa de email valida.
  3. Verificați adresa de e-mail menționată în formularul de înscriere – veți primi un e-mail de la Reliable HelpDesk, cu un link pentru a activa contul. Pentru abonament plătit, puteți alege pentru perioada de subscriere de una, trei sau șase luni. Un abonament anual este de asemenea disponibil.

Tehnician*: un membru al personalului este o persoană în compania dumneavoastră responsabil pentru managementul și rezolvarea problemelor semnalate. Nu există nici o limită a numărului de clienți înregistrați sau nu de interogări pe care le transmit.