Intrebari frecvente

Ce este Reliable HelpDesk?

Reliable Helpdesk este o solutie de helpdesk exclusiv web care permite echipei de suport a unei organizații de a gestiona eficient toate cererile postate de utilizatori, fără a procura resurse IT dedicate.

Construit în jurul Standard ITIL, care se referă la gestionarea problemelor și managementul schimbării, Reliable HelpDesk acoperă și standardizează toate problemele care ar putea apărea într-o organizație și modul în care sunt manipulate. Mai mult decât atât, redundanță in lucru este redus drastic ca urmare a existenței unei baze de cunoștințe în care elemente relevante, cum ar fi problemele rezolvate anterior, sunt puse la dispozitia utilizatorilor.

Am nevoie sa instalez sau sa descarc vreun software?

Nu aveți nevoie să instalați nimic dacă folosiți Reliable HelpDesk. Cu doar câteva click-uri poti avea propria ta platforma HelpDesk complet găzduit pe sistemele server și pe deplin accesibile printr-o conexiune la Internet.

Ce este disponibil în versiunea gratuită?

Versiunea gratuită a Reliable Helpdesk furnizeaza toate caracteristicile disponibile Reliable HelpDesk, dar limitate la un membru al personalului tehnic (inclusiv persoana care solicita produsul), spațiu 250MB, conturi de client nelimitate, o cotă de 300 de bilete lunar, și 5 conturi pentru funcția de „e-mail in ticket”. Nu este necesară plata. Veți primi o scurta notificare care vă cere să confirmati dacă alegeți să vă înscrieți pentru a continua utilizarea Reliable HelpDesk pe baza unui abonament lunar. Contul gratuit poate fi dezactivat la sfârșitul perioadei de probă, dacă nu reconfirmati opțiunea dumneavoastră până la acea dată.

Datele mele sunt sigure și securizate?

Protejarea confidentialitatii informațiilor cu caracter personal folosind Reliable HelpDesk este principala noastră preocupare. Stocăm informațiile personale pe care le colectăm in centre de date cu acces restrans, care se află în locații controlate, si care executa mai multe niveluri de backup. Noi protejam informațiile personale împotriva accesului neautorizat, folosirea sau divulgarea prin utilizarea de criptare, cum ar fi Secure Socket Layer (SSL).

Ce se întâmplă cu datele mele dacă HelpDesk incredere iese din afacere?

În cazul în care MBM Software ar fi achizitionat sau ar fuziona cu o altă companie, informațiile pot fi transferate. În caz de incetare a activitatii sau pornirea procedurilor de faliment, informațiile despre tine nu va fi transferat la un terț. Vă vom anunța în cazul în care informațiile dvs. sunt in situatie de a fi supuse unei politici de confidențialitate diferită.