Scenariu pentru Lantul de Distribuire a unei Companii Farmaceutice

Companiile farmaceutice sunt responsabile nu doar pentru cercetarea si producerea produselor farmaceutice si medicamentelor, dar si de distribuirea acestor produse catre farmacii pentru a ajunge la clienti. HelpDesk are rolul unei unelte usor de folosit pentru abordarea problemelor ce apar in transport si de-a lungul canalului de distributie care implica atat compania farmaceutica, dar si distributorii si farmaciile locale. Acest scenariu de afacere are urmatoarele procese si caracteristici:

  • Compania farmaceutica este responsabile de cercetare si produce diferite produse farmaceutice si medicamente.
  • De la complexele de productie ale companiei farmaceutice, produse sunt preluate de distribuitori care au legaturi cu pietele de desfacere locale, spitale, medici, si farmacii.
  • Distribuitorii, folosind resursele proprii de transport si abilitatile de planificare, furnizeaza produsele farmaciilor aflate in spitale sau magazine independente.

Implementarea HelpDesk ca solutie

Cand HelpDesk este folosit ca solutie in acest scenariu de afacere, rolurile disponibile in HelpDesk corespund urmatoarelor roluri in activitate de afaceri astfel:

  1. Fiecarui rol de Supervizor HelpDesk ii corespunde un manager al canalului de distributie al companiei farmaceutice – acest manager este responsabil de interaciunea cu distributorii nationali.
  2. Fiecarui rol de Tehnician HelpDesk ii corespunde un reprezentant al distribuitorului – acest reprezentant este responsabil de comunicatia cu farmaciile si rezolvarea tututor problemelor de transport.
  3. Fiecarui rol de client din HelpDesk ii corespunde un reprezentant al farmaciei, care reporteaza toate problemele de transporturile de medicamente catre farmacie.
  4. Creaza categorii de transport si livrare – folosite pentru a categoriza problemele pe care farmaciile le vor raporta distribuitorilor. De asemenea, creza structura de campuri ale unui ticket astfel incat un ticket va capta informatii despre cererea de transport, locatia farmaciei, cantitatea, si data solicitata de livrare.
  5. Creaza o adresa email pentru receptionarea automata a ticketelor helpdesk.
  6. Creaza o relatie intre categoriile de probleme si tehnicieni pentru a reproduce relatia dintre distribuitori si rolul acestora in cadrul lantului de distributie.
  7. Tehnicienii, in calitate de reprezentanti ai distribuitorilor, rezolva probleme si ofera farmaciilor solutii adecvate problemelor de transport raportate.

Mod de Lucru:

Flux de lucru in lantul de distribuire al companiilor farmaceutice folosind Reliable Helpdesk